HTML

Mestermunka

Azt hiszem, egy blogban úgyis kiderül, miről szól. Semmi másról, csak rólam. Najó, meg dolgokról, amik hozzám kötődnek. Itt végre kiélhetem magam.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Témák

elte (3) filozofikus (1) kultúra (1) nyúz (2) pénzügy (1) politika (1) sima (2) ttk (3)

Hozzászólások

2007.03.19. 11:46 boldizsarmarci

Újságot írunk

Jó dolog az újságírás. Az egyetemi újságírás meg pláne. Tanulgathatod a szakmát, pallérozódhatsz, lehetőséged van kibontakozni, ha jól csinálod, még pénzt is kereshetsz vele, karriert építhetsz, és nem utolsósorban egy jó társaság tagja lehetsz. Ezért csinálom a Tétékás Nyúzt.

Aminek előző főszerkesztője, Balázs a márciusi küldöttgyűlésen lemondott. Nem ragoznám, az ő saját blogjában (http://giskard.blog.hu) részleteket is találtok (ó, hogy örülhet ennek a reklámnak :) ), igazából ez a blogocska váltotta ki az őt elsöprő lavinát is, ezt sem részletezném, már utaltam is rá korábbi bejegyzésben (ami nincs is messze, mert nem voltam szorgalmas blogoló az utóbbi időben). Ami a személyes emóciókat illeti: Balázst emberileg kedvelem, és szakmailag is felkészült, tehetséges, ütős cikkek, publicisztikák tulajdonosa, szerzője. De talán nem kellene mindig mindenben csakazértis szembemenni a nem is olyan biztos hogy velünk szemben elhelyezkedővel. A HÖK vs. Nyúz párbajból nem kerülhetett ki győztesen. Túllépte a határt, és beletörött a bicska. Ettől függetlenül kitartóan segít minket, és nem hagyja, hogy szétessen a csapat, amit nagyrészt ő épített, és ez mindenképpen pozitívum. Mielőtt bárki is azt gondolná, hogy a háta mögött kekeckedek, egyrészt ezekről a dolgokról vele is beszélgettünk, másrészt ezt a blogot bárki olvashatja.

Új főnökünk, Pityu, irdatlan lendülettel vetette magát a munkába. Tele van ötlettel, tervekkel, amik a Nyúz színvonalát emelik, és ezeket meg is valósítják. Regnálása alatt végre kiélhetem hatéves korom óta dédelgetett álmomat, sportrovatot írhatok. Megreformálni készül a lap közéleti részét, kinézetét, egy csomó olyan formai és tartalmi apróságot, ami majdhogynem csak nekünk, szerkesztőségi tagoknak tűnik fel, mégis fontos és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ütős kis lapunk legyen. Hagyományokhoz méltó.

Hogy miért fontos ez? Mert a hagyományokhoz akar méltó lenni a Hallgatói Önkormányzat vezetősége is, amikor megállás nélkül basztatja Pityut a munkában. Apró fricskák ezek, amik arra utalnak, mekkora szart is készítünk mi hétről hétre. Hogy miért? Mert azt hiszik, mindenben a balázsi örökséget visszük tovább. Ami természetesen nem igaz, kultúrált viszonyra törekszünk mindenkivel, konszolidált, kompromisszumkész munkakapcsolatra. A hajó egyelőre viharos tengeren halad, hogy mikorra csendesül el, ki tudja, de nem fogunk elsüllyedni, kitartunk, dolgozunk, lelkesen, örömmel, képességeinkhez mérten színvonalasan. Ebből nem adunk.

De ehhez az is kell, hogy határozottak, kemények legyünk. Ne csak a lapzárta betartásában, hanem a cikkek minősége terén is. Fontos az újoncok beépítése, de egy bizonyos keretnél több embert nem bír a színvonal szinten maradásával együtt el egy hetilap. Inkább a meglévő keret szinten tartása, összecsiszolása legyen a cél. a másik pedig a Lulu-cikk ügye, ami újabb vihart kavart. Mert aki szelet vet ugye... Történt ugyanis, hogy volt főnökünk egy fizikus buliról kellett, hogy tudósítson. A cikkecske provokatív, egyeseket felháborító, és egyébként nagyrészt kitalált élményeken alapult. AKit érdekel, http://nyuz.elte.hu, XXXIV. félévfolyam 5. szám. Aki nem bolond, egyből látja, hogy kamuról van szó, de azért nem kéne a vihart tovább kavarni. Ami nem fér bele az elképzelésekbe, azt nem kéne, még akkor sem, ha ebből sértődés van. Ha meg belefér, akkor pedig félek, nem volt előrelépés... Bízom benne, hogy nem így van. Keményen, színvonalasan, pontosan, egy jó Nyúzba, és egy kemény, szigorú, de feddhetetlen és felkészült főszerkesztőbe és egy pontos, ügyes szerkesztőségbe még személyes ellentétek fennállása mellett sem lehet belekötni. Hajrá, Nyúz!

 

Szólj hozzá!

Címkék: nyúz ttk elte


A bejegyzés trackback címe:

https://martonmester.blog.hu/api/trackback/id/tr7648266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása